Wanneer weet ik wanneer mijn huurwagen wettelijk in orde is?

09-12-2022

Een officiële huurwagen in Spanje moet worden geregistreerd als zijnde "Coche Alquiler sin conductor" wat wil zeggen een huurwagen zonder chauffeur. Het moment dat een wagen zo is geregistreerd is de wagen officieel erkend bij de verzekeringsmaatschappij en verkrijgt de wagen ook deze verzekering.

Hier spreken we over een wettelijke huurwagen!


Wanneer weet ik dat ik een officiële huurwagen huur?

Dit kan u vragen aan de verhuurder, deze toont u dit met alle plezier op het verzekeringsdocument. (zie foto beneden)Wat als ik toch een wagen heb gehuurd die niet geregistreerd staat als coche alquiler sin conductor?

Indien u met een zogenaamde huurwagen rijd die niet wettelijk in orde is rijd u steeds met bepaalde risico's, want u bent niet officieel verzekerd.

Een particuliere wagen of Coche turismo is een wagen die verbonden staat aan een privé persoon of bedrijf met een basis verzekering of een omnium verzekering.

Vele mensen denken dan ook dat het woord omnium alles dekt wat ook zo is maar NIET als de wagen verhuurd word.

Met een omnium verzekering mag er geen handel gedreven worden en trekt de verzekering zich terug als vastgesteld word dat de wagen verhuurd is aan derde met gevolg dat de u als chauffeur/huurder maar ook de eigenaar verhuurder voor alles verantwoordelijk worden gesteld.

vb: U krijgt een ongeval met gewonden en een persoon is geheel zijn leven invalide. Dan bent u als huurder aansprakelijk samen met de verhuurder.